Gouden weken, zo worden de eerste weken na de zomervakantie genoemd. Deze weken zijn namelijk cruciaal voor de groepsvorming.

 

Een goed begin is het halve werk, maar hoe doe ik dat!?

flyer gouden start

Het is een proces wat ieder jaar na de zomervakantie opnieuw begint.

In sommige groepen speelt de groepsdynamiek al jaren een rol en kan het zelfs een stempel op de groep drukken. Juist bij deze groepen zijn een goede start van het schooljaar goud waard.

Vanuit mijn passie voor onderwijs en groepsdynamiek heb ik een kort traject genaamd:  “Gouden Start” bedacht. Vanuit ervaringen merkte ik dat er op veel scholen na de formatie minimaal 1 groep is die wat wringt. Om welke reden dan ook. We gaan het zien na de zomervakantie. Op hoop van zegen……

Of…………..

Wees pro-actief. Wacht niet af totdat er al van alles is gebeurd. Start met GOUD! Bouwen gaat veel beter op een goed fundament. Het is ook sneller dan dat er eerst puin geruimd moet worden. Een positieve ervaring is zoveel waard.

 

  • Ben je een startende leerkracht? Je staat te popelen om te beginnen. Hoe fijn is het dan om nog even een steuntje in de rug krijgt als het gaat om de groepsvorming. Dit moet goed staan en je hebt er de rest van het schooljaar profijt van. Als startende leerkracht komt er veel nieuwe dingen op je af, je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Ik help je graag.
  • Ben je een ervaren leerkracht, maar voel je je op dit onderdeel minder competent? Ga in je kracht staan en vraag hulp! Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en talenten, maar vind je groepsvorming vaak een uitdaging? Tijdens de 3 contactmomenten krijg je handvatten om hiermee aan de slag te gaan.
  • Ben jij leerkracht en wil je graag jouw professionaliteit hierin te vertegroten? Dat kan!

 

Dan is Gouden Start echt iets voor jou!

Tijdens de 3 contactmomenten leer je voor dit jaar en alle jaren hierna hoe je aan de slag kunt met groepsvorming. Je vergroot je professionaliteit op lesgeven is regie voeren.

Het gaat van jou iets meer tijd vragen dan alleen de 3 contactmomenten. Om zoveel mogelijk stappen te kunnen zetten zal er ook een beetje “huiswerk” zijn.

Bij Gouden Start komt aan bod:

  • Het groepsfasenmodel van Tuckman. (Forming, Norming, Storming, Performing, Adjouring)
  • Wat zijn jouw kernkwaliteiten.
  • Groepsafspraken, groepsmissie.
  • De verschillende rollen in een groep.

 

Interesse, of meer weten!?

Neem vrijblijvend contact op.